Linköpings Stadsmission

Linköpings Stadsmission är en del av idéburen vård och omsorg som varje dag gör skillnad för människor som lever i utsatta livssituationer genom innovativt socialt arbete. Stadsmissionens värdegrund sätter den enskilda människan i fokus och ambitionen är att deltagarna ska få ökad livskvalitet och egenmakt. Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor i utsatta livssituationer, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision om ett mänskligare samhälle. Vi erbjuder därför ett generöst friskvårdsbidrag, extra semesterdagar och ledigheter i syfte att bidra till ett hållbart arbetsliv. Hos oss får du kompetenta kollegor som brinner för vår gemensamma vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

 

BEHANDLINGSHEMMET OASEN

Sedan 1993 har vårt behandlingshem i centrala Linköping varit en exklusiv fristad för kvinnor med beroendeproblematik från hela landet. Med mänsklig värme och professionell behandling har vi följt klienter som lämnat både beroende och destruktiva relationer bakom sig. Att synliggöra förekomsten av våld i nära relationer är en viktig del i behandlingen. Evidensbaserade metoder utifrån Socialstyrelsens riktlinjer ligger till grund för all behandling. De flesta som kommer till oss har erfarenheter av psykiskt, fysiskt, sexuellt och/eller ekonomiskt våld. Många har en hög grad av psykisk ohälsa som depressioner, utmattningssymptom, PTSD, samsjuklighet och ångestsymtom.

OM JOBBET

En av våra kollegor kommet under hösten gå på längre tjänstledig och vi söker därför en långtidsvikarie. En person som kan börja under november eller enligt överenskommelse. Tjänsten varar i 1 år och det finns goda möjligheter till förlängning.

Som socialpedagog ingår du i ett team som gemensamt leder behandlingsprocesser framåt och motiverar klienterna i processen att förändra en destruktiv livssituation. Med fokus på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt innebär arbetet att vara nära klienterna, ge omsorg, trygghet och stabilitet i vardagen. Det är viktigt att verka för att skapa gynnsamma relationer i klientgruppen. I uppdraget ingår även att strukturera och planera behandlingsinnehåll samt i viss mån hålla i olika typer av grupper. Utrednings- och behandlingsplaner samt uppföljning/utvärdering är en viktig del av uppdraget. Målet är att klienten efter genomförd behandling ska vara redo att leva ett självständigt liv fritt från inslag av våld, övergrepp och beroende av alkohol eller andra droger. Vi erbjuder handledning och i viss mån fortbildning utifrån aktuella metoder.

OM DIG

Vi söker dig som har kunskaper om systemteori och ett relationellt perspektiv. Du ser och finner möjligheter i mötet med varje människa och ser lösningar istället för hinder. Vi söker dig som är kommunikativ och inspirerande i ditt sätt att vara och som har lätt för att skapa goda relationer. Du ska ha god förståelse för och nyfikenhet av att se världen ur ett normkritiskt perspektiv. Din förmåga att arbeta i team behöver vara mycket god, likaså din förmåga att tolka och förstå beteenden hos klienten. Du har dokumentationserfarenhet och lätt att samverka med andra professionella aktörer.

Vi söker dig som har: 

  • Akademisk examen såsom socionom, socialpedagog, beteendevetare eller samhälls- och kulturanalytiker med inriktning genusvetenskap. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig så som relevant yrkeshögskoleutbildning
  • Grundkunskaper om beroendeproblematik
  • B-körkort

Meriterande: 

  • Kunskap och/eller erfarenhet om genus, våldsteori, kris- och traumabehandling
  • Vidareutbildning i CRA, MI eller ÅP
  • Behandling och/eller handläggningserfarenhet av beroendevård

Vi anställer enbart kvinnlig personal i denna verksamhet.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde november
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 75%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/34
Kontakt
  • Caroline Karlsson, 013 26 38 62
Publicerat 2019-09-30
Sista ansökningsdag 2019-10-13

Tillbaka till lediga jobb